IWF:n kokous, 2019 MM-kilpailut pidetään Thaimaassa!

Kansainvälisen painonnostoliiton johtokunta päätti kaksipäiväisen kokouksen viimeisenä asiana pitää v. 2019 MM-kilpailut Thaimaassa. Uutisissa on spekuloitu MM-kilpailujen siirtämisestä, koska kahdeksan thaimaalaista nostajaa antoi positiivisen näytteen v. 2018 MM-kilpailuissa Turkmenistanissa. Kokoukseen osallistui Suomen edustaja Karoliina Lundahl.

 

– Enemmistö puolsi salaisessa äänestyksessä ettei MM-kilpailuja siirretä, kertoo Lundahl, ja asiaan vaikutti Thaimaan halu pitää kilpailut. Koko joukkue tulee olemaan pannassa, koska Thaimaan puheenjohtaja ehdotti hyväksyä vetäytymisen kilpakentiltä välittömästi, vaikka urheilijoiden B-pullojen avaukseen on vielä kymmenen päivää. Periaatteessa käryjä ei vielä ole, dopingkäsittelyissä on aina laillinen puoli. Euroopan liiton puheenjohtaja Antonio Urso (ITA) esitti huolen siitä, että kuka pystyy järjestämään MM-tason kilpailut näin lyhyellä varoitusajalla, jos kilpailut siirretään.

 

Päätös ei ollut helppo, koska Kansainvälinen Olympiakomitea (KOK) pitää painonnostoa tiukassa valvonnassaan. Laji on mukana Tokion 2020 olympiakilpailuissa, mutta osallistuminen Pariisin 2024 kilpailuihin on vielä ehdollinen. KOK:n hallitus kokoontuu seuraavan kerran 26.-28. maaliskuuta, jota laji-ihmiset odottavat nyt henkeä pidätellen. Riittääkö Thaimaan vetäytyminen kilpalavoilta välittömästi vaikka B-pulloja ei ole vielä analysoitu, vai ilmoittaako KOK pettymyksensä siitä, ettei lajin MM-kilpailuja siirretty, ja rankaisee painonnostoa välittömästi poistamalla sen olympialajien kirjosta?

 

Karoliina LUNDAHL
Executive Board Member