Iiris Savolainen 8. ja Saara Postila 9. EM-Puolassa A-ryhmässä.

Saara Postila ja Iiris Savolainen nostivat ensimmäisissä arvokisoissaan nuorten 15- ja 17-vuotiaiden EM-kilpailuissa Puolassa.

Saara Postila Ounasvaaran Atleetti Klubi avasi suomalaisnostot,  samassa sarjassa kilpaili myös Iiris Savolaisen Lempäälän Kisa. Molemmat kilpailivat 15-vuotiaiden tyttöjen 49 kg:n sarjassa.

Saara aloitti varmasti omat nostonsa 46 kilosta, toinen tempaus onnistui ensimmäistä selvästi paremmin 50 kilosta, joka jäi hänen parhaaksi tempaus tulokseksi 9. sija. Iiris teki vakuuttavaa jälkeä tempauksessa onnistuen kaikki nostonsa 48, 50 ja 52 tulos oikeutti 8. sijaan.

Työnnön lämmittelyissä oli näkyvissä hallin lämpötila, joka vaikutti selvästi molempien työntönostoihin ja lämmittelyssä päätettiin hiukan tiputtaa aloituspainoa 57 kiloon molemmilta. Saara teki toisella nostollaan 59 kiloa onnistuneesti, joka jäi hänen parhaaksi työntötulokseksi täällä EM-lavalla tänään. Iiris jatkoi hyviä suorituksia onnistuen toisellaan nostamaan 60 kiloa ja viimeinenkin nosto 62 tuli rinnalle, muttei aivan suorille käsille. Saaran työntötulos oikeutti myös yhteistuloksissa 9. sijaan.  Iiris saavutti yhteistuloksissa 8 sijan.

Saaran kommentit:

”Jännitti aluksi tosi paljon, mutta lämpötila vaan lisääntyi hallissa koko ajan ja vettä sai juoda, olisi varmaan pitänyt juoda enemmänkin, tänään päästiin kokeilemaan päivän maksimia ja ei oikeastaan parempaan tänään olisi pystynyt”.

Iiriksen kommentit:

”Kisoista jäi tosi hyvä fiilis ja kaikki tuli anettua, jännitti toki enemmän kuin aikaisemmin. Nyt tietää kuinka lähellä Euroopan kärki on ja oli hieno nähdä myös heidän harjoitteluaan täällä EM-lavalla”.

Euroopan mestari Maryia Haiduk BLR 146 (61/85)