Huhtikuun Johtoryhmä: Teemana Masters -toiminta

Kevään kolmas johtoryhmä käynnistyi totuttuun tapaan lisenssimäärän ja muiden tunnuslukujen katselmoinnilla. Maaliskuussa lisenssimäärä kasvoi lähes 70:llä – ja kokonaislisenssimäärä kipusi 826:n. Huomioitavaa on se, että tästä liki puolet, eli 395 on masters -lisenssejä.

Masters toiminnalla on merkittävä rooli myös painonnostossa. Olikin hyvä kuulla Masters -asiantuntijaryhmän Nina Saarman-Bartholdin ja Virve Leikolan sekä kilpailutoiminnasta vastaavan Jorma Pallari mietteitä masters -toiminnan kehittämisestä. Vaikka korona on toimintaa hidastanutkin, jaksamme uskoa siihen, että tilanne paranee. Ideoimme seuraavanlaisia toimenpiteitä:

Leiritys: Aloitimme konkreettisista asioista: Masters -toimikunnan toiveissa on ollut yhteisen leirityksen järjestäminen. Etelä-Suomen osalta Pajulahti olisi luonteva paikka, Keski-Suomen leiritykseen löytyy Jyväskylästä hyvät olosuhteet ja pohjoisessa Rovaniemi on monelle tuttu paikka. Tavoitteena siis päästä leireilemään heti kun korona helpottaa. Mitä Pajulahteen tulee, niin myös puitesopimusluonnos on työn alla. Se mahdollistaa kustannustehokkaan leireilyn myös masters -urheilijoille.

Maajoukkueasut: Keskustelussa seuraavana oli masters -urheilijoiden yhtenäinen vaatetus, joka luo yhteishenkeä erityisesti arvokisoissa. Mitä nostotrikoisiin tulee, toiveissamme olisi se, että masterseille saataisiin samat trikoot kuin muullekin maajoukkueelle – omakustanteisesti tosin. Toukokuun online MM -kisoja varten sinivalkoisia asuja löytyy vielä jonkin verran, ja niitä voi kysellä Jorma Pallarilta. Syksylle suunnitellun uudistuksen otti vastuulleen Virve Leikola ja tavoitteena olisi hyvännäköinen, yhteinäinen ja sopivanhintainen paketti, jonka ulkoasu logoineen, väreineen kaikkineen suunnitellaan yhteneväiseksi muun maajoukkueen asujen kanssa.