EM 2023 – 71 kilon sarja

Jerevanin EM-kilpailujen viidentenä päivänä suomalaisista vuorossa oli 71 kg sarjassa nostaneet Jannike Bäckström ja Janette Ylisoini. Molemmat urheilijat ovat vielä nuorten ikäryhmissä, mutta nostavat varsin mallikkaasti yleisessäkin sarjassa.

Jannike Bäckström teki tuloksen 84 + 107 = 191 kg, jolla sijoittui sarjassa 15.sijalle.

Janniken kommentit kilpailusta: ”Erittäin hyvä kisa. Tempaus oli kilon päässä ennätyksestä ja tuntui, että siinä olisi tänään voinut mennä enemmänkin. Työnnössä jo harjoituksissa olin nostanut ennen kilpailua ennätykseni 104 kiloa ja sain siitä hyvän itseluottamuksen kilpailuun. Työnnössä jo lämmittely tuntui menevän ihan ok ja itse kilpailu menikin sitten loistavasti päätyen uuteen ennätykseen 107 kiloa!”

Janette Ylisoinin tulos oli 90 + 108 = 198 kg, joka oikeutti sarjan 13.sijalle.

Janeten ajatukset kilpailujen jälkeen: ”Kova tulos raakanostoina. Tärkeintä oli, että polvi ei mennyt huonompaan suuntaan. Yksi kisa lisää olympiakarsintaan ja nostaminen oli kuitenkin hauskaa. Armenia on järjestänyt hienot kilpailut.”