Antti Peltokangas EM-Moskovassa B-ryhmän 6.

Moskovan EM-kisoissa päivän suomalaisnostaja oli Rovaniemen Reippaan Antti Peltokangas. Sarjassa 89 kiloa kilpaillut Peltokangas tempaisi toisellaan oman ennätyksensä 130 kiloa.
Työnnössä Peltokangas sivusi kolmannellaan ennätystään 170 kiloa, yhteistulos 300 on miehen oma ennätys.

Kuva: Isaac Morillas

Nostajan kommentit:
Kunto tuntui erittäin hyvältä. Sen puolesta olisi ollut mahdollisuus tehdä vielä huomattavasti parempi tulos. Työntö 170 oli vaatimaton. Noh. Kilpailun hyviä puolia oli ainakin se, että pitkään takunnut tempaus on nyt kahdessa kisassa peräkkäin parantunut. Ja 170 kiloa pystyy työntämään säällä kun säällä. En ole kuitenkaan yhteistulokseen tyytyväinen.

Euroopan mestaruuden voitti tiukan kamppailun jälkeen Armenian Karen Avagyan 375 kilon yhteistuloksella. Avagyan oli myös tempauksen mestari tuloksella 175 kiloa. Kokonaiskisan hopeamitalin pokkasi Georgian Revaz Davitadze yhteiskiloin 374. Davitadze voitti työnnön, 203 kiloa.
Pronssimitali meni Armenian Andranik Karapetyanille, 365 kiloa.

Seuraava suomalainen EM-lavalla on Lahden Atomin Jesse Nykänen 9.4. klo 11 sarjan 96 kg B-ryhmässä.  OAK:n  Hannes Keskitalon vuoro on 9.4. klo 14, hän nostaa 109B:ssä.