Anni Vuohijoki loisti MM-lavalla

Anni Vuohijoki järjesti huikean jännitysnäytelmän Turkmenistanin Ashgabatissa jatkuneissa MM-kisoissa sarjan 64 kiloa B-ryhmässä.
Vuohijoki aloitti tempausnostonsa 92 kilosta, mikä meni yli, samoin kahdella kilolla lisätty toinen yritys. Vanha sääntöhän on että jos painot menevät yli, laitetaan lisää. Niin tehtiin nytkin ja 95 kilon kolmas tempaus napsahti hienosti paikalleen.
Saara Leskisen muutaman tunnin takainen suomenennätys koheni viidellä kilolla. 95 kiloa on myös Vuohijoen raskain, missään sarjassa tempaistu rautamäärä. Tulos riitti seitsemänteen sijaan kilpailun tässä vaiheessa.

Työntö on tavannut olla Rovaniemen Reippaan Anni Vuohijoen vahvempi laji.
Ashgabatissa ensimmäinen, 114 kilon työntö ei kelvannut tuomareille. Jatko oli parempi: 115 ja omaa ennätystä sivuava 118 kiloa sujahtivat varmasti suorille käsille. Työntötulos ja yhteistulos 213 kiloa ovat sarjan 64 kiloa SE-tuloksia. Katsomoon näytti siltä, että varaa parempaankin on ja sitä A-ryhmiin pyrittäessä tarvitaan.
Työntötuloksellaan 118 kiloa Vuohijoki on ennen A-ryhmän nostoja sijalla 8, yhteistuloksissa sijalla 9.

Nostajan kommentit:
”Kilpailussa oli vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Tempauksessa tangon keveys meinasi yllättää kun kunto on noussut syksystäkin melkein kympillä. Esim. ponnistus noussut ja sitä kautta tangon liikerata on parantunut. Kolmannella kaikki meni kohdalleen.

Ensimmäisessä työnnössä 114 kädet taisivat jäädä vähän koukkuun. Se oli harmi kun ei päässyt suoraan 118 kiloon ja kolmannella yli kahdenkympin. Viimeinen työntö oli päivän paras.

Kun tavoitteena on tässä Olympiadissa 220 ja tänä vuonna yli 210, niin hyvässä vauhdissa ollaan. Tein myös paremmat pisteet kuin Kartsi (Karoliina Lundahl, 2xMM), mikä on ollut tavoitteeni jo pitkään!”

Sarjan voitti ME-lukemilla Kiinan Wei Deng. Deng epäonnistui avaustempauksessaan 110 kilosta, mutta paikkasi virheensä ja lopetti maailmanennätyksellä 112 kiloa. Työnnössä Deng kirjautti ME:ksi 140 kiloa ja yhteistulokseksi 252 kg.
Yhteistuloshopea meni Pohjois-Korean Un Sim Rim´ille 239 ja pronssi Thaimaan Rattanawan Wamalunille samalla 239 kilon tuloksella.

Vuohijoki sijoittui sijalle 19.

Anni Vuohijoki tempaa SE:n 95 kg

Onnistumisen ilo!

118 kg SE-työntö

 

 

Liitetiedostot