Aino Luostarinen työnnössä KULTAA! Nuorten alle 15-vuotiaiden EM-lavalla!

26.7.2018

Aino Luostarinen työnnössä KULTAA! Nuorten alle 15-vuotiaiden EM-lavalla! 69kg:n sarjassa!

Aino Luostarinen aloitti ensimmäiset arvokilpailunsa upeasti, nostaen tempauksen aloitusraudat 63kg helposti ja toinen tempaus myös onnistuneesti 67kg , 67kg(65kg) on myös uusi SE-tulos alle 15-vuotiaisiin ja sillä varmistuikin hopea mitali. Viimeiseen Aino laittoi 71kg, joka onnistuikin nostamaan suorille käsille, mutta tuomarit hylkäsivät noston 2-1 tuomariäänin, kyynärpäät antoivat hiuksen hienosti periksi ja näin ollen tulokseksi jäi 67kg. Itävaltalainen Victoria Steiner otti lopulta tempauksessa kultaa juuri tuolla 71kg tuloksella, joten tiukemmaksi ei kilpailu voinut mennä kolmanneksi Giulia Franco Italia tuloksella 65kg.

Työntönostoissa Aino oli ennakkoon jopa suosikki, sillä aloituspainot oli laitettu 87kg eli 2kg enemmän kuin itävaltalaisella. Ainon nimissä oleva 88kg SE-tulos oli tarvittaessa pistettävä reilusti uusiksi. Työntökilpailuissa Ainolla oli mahdollisuus kirkastaa mitaliaan myös yhteistuloksen osalta. Kilpailu lähti käyntiin itävaltalaisen Victorian 85kg työnnöllä. Ainon kuitenkin oli ensimmäisellä nostolla varmistettava hopeamitali, siihen olisi riittänyt 80kg nostokin, kun italialainen Giulia Franco otti sillä pronssisen työntömitalin tuloksella 79kg ja yhteistuloksessa italialaiselle pronssia tuloksella 144kg. Aino tiesi kuitenkin kuntonsa ja oli valmis laittamaan kovat raudat heti ensimmäiseen työntöönsä  87kg. Saksalainen otti erittäin kevyen näköisesti ensimmäisen nostonsa 85kg:sta. Ainon 87kg hyväksyttiin tuomari äänin 2-1, hiukan toinen käsi antoi periksi, mutta kilpailu pääsi nyt tosissaan alkamaan.

Toiseen yritykseen Aino korotti SE-lukemat 90kg ja saksalainen korotti puolestaan myöskin 90kg ja hän pääsi nostamaan tätä painoa ennen Ainoa,  tämä 90kg työntönosto tulikin itävaltalaiselta helposti suorille käsille, eikä jossiteltavaa jäänyt. Aino joutuikin korottamaan lopulta toiseen  yritykseen 91kg:sta ja se tuli kuin tulikin suorille käsille ja hyväksyttiin tuomari äänin 2-1 onnistuneeksi nostoksi ja uudeksi SE-lukemaksi! Mutta sekään ei Ainolle riittänyt vaan heti perään korotus 93kg ja Aino ennätyskilojen kimppuun sekä jälleen Ainolle uusi SE-ennätys! Itävaltainen korotettua viimeisen nostonsa 95kg kostautui ja hän sai raudan otettua rinnalle, mutta ylöstyönnön tuomarit hylkäsivät tuomarin äänin 2-1 ja Ainolle työnnössä Euroopan mestaruus 3kg erolla itävaltalaiseen! Yhteistuloksessa Aino jäi kilon päähän ja siinäkin EM-hopeaa!

Ainon Sinclair: 201.929p.

Ainon valmentaja Leena Vartiainen Lappeenrannan Painonostajat

Maajoukkueen valmentaja Minna Nauha

Photo Credit: Ari Moilanen

Ainon Sinclair: 201.929

Heikki Rautapuro palkitsee työnnön voittajan Anu Luostarisen (kuvakaappaus:el)

Vasemmalla yhteistuloskisan voittaja, Itävallan Victoria Steiner,  työnnön ykkönen Anu Luostarinen ja kolmospallilla Italian Giulia Franco. (kuvakaappaus:el)