Suomen Painonnostoliiton syysliittokokouksen muutosesitykset ja henkilövalinnat

Suomen Painonnostoliiton syysliittokokouksen muutosesitykset ja henkilövalinnat

Syysliittokokous järjestetään hybridikokouksena 1.11.2024 klo 16:00 alkaen.

Muutosesitysten ja aloitteiden tekeminen

Suomen Painonnostoliiton johtokunnan alainen sääntömuutostoimikunta avaa mahdollisuudenSuomen Painonnostoliiton jäsenseuroille hakea tukea syysliittokokouksen muutosesitysten muotoilemiseksi. Sääntömuutostoimikunta ei ota kantaa muutosesityksen sisältöön, vaan muotoilee esityksen sellaiseksi, että liittokokous voi joko hyväksyä tai hylätä esityksen. Liittokokouksessa ei ole enää mahdollista tehdä suuria muutosesityksiä, sillä esitys joko hyväksytään tai hylätään. Asiantuntijaryhmä valmistelee muutosesityksen yhdessä jäsenseuran toimijoiden kanssa ja yhdessä valmisteltu esitys etenee liittokokouksen päätettäväksi jäsenseuran esityksenä. Sääntömuutostoimikunta valmistelussaan kiinnittää erityistä huomiota esityksen laillisuuteen, sanamuotoihin ja tavoitteen tarkoituksenmukaiseen edistämiseen. Lopulta esityksen hyväksymisestä päättää liittokokous.

Syyskokouksen henkilövalinnat

Syysliittokokous tekee henkilövalintoja, syysliittokokouksessa valitaan mm. liiton johtokunnan puheenjohtaja ja jäsenet erovuorossa oleville johtokunnan jäsenille kaksivuotiskaudeksi. Lisäksi liittokokous valitsee kaksi johtokunnan varajäsentä vuoden mittaiselle toimikaudelle.

 

Johtokunnassa jatkavat seuraavat henkilöt:

Juuso Tuulinen
Pasi Vierelä
Ina Pajula
Väinö Suoniemi (Miesten sarjassa urheileva urheilijajäsen)

 

Erovuorossa olevat henkilöt:

Heikki Keskitalo
Sadia Noor-E
Tomi Tolsa (Eronnut luottamustehtävästä jo aiemmin)

Seuroilla on ennakkoon mahdollisuus ilmoittaa ehdokkaita johtokunnan jäseniksi sähköisellä verkkolomakkeella. Tiedotteessa löytyvän ilmoittautumislomakkeen tietoja käytetään viestinnässä, jotta liittokokousedustajat ja jäsenseurat voivat tutustua ehdokkaisiin ennen syysliittokokousta.

Liiton toimintasäännöt määrittelevät johtokunnan kokoonpanosta:

Liittoa edustaa sen lainmukaisena hallituksena liittojohtokunta, jonka muodostavat: puheenjohtaja,
kuusi (6) jäsentä, kaksi (2) urheilijajäsentä, sekä kaksi varajäsentä. Kahvakuula- ja toiminnallisella urheilulla on molemmilla yksi (1) mahdollinen paikka liittojohtokunnassa. Edellyttäen, että syysliittokokouksessa kahvakuula- ja toiminnallinen urheilu ovat asettaneet ehdokkaita.
Liittojohtokunnan jäsenet valitaan liiton syyskokouksessa kahdeksi (2) vuodeksi kerrallaan siten, että puolet heistä (3) sekä toinen urheilijajäsen on joka vuosi erovuorossa. Varajäsenet syyskokous valitsee vuodeksi kerrallaan.

Maksimikausi liittojohtokunnassa on kymmenen (10) vuotta. Poikkeuksena jos näiden kymmenen (10) vuodenjälkeen henkilö valitaan johtokunnan puheenjohtajaksi, jolloin puheenjohtajaksi valitun maksimikausi on kymmenen (10) + kaksi (2) vuotta. Maksimikauden jälkeen hakija voi tulla uudelleen valituksi liittojohtokuntaan yhden vuoden poissaolon jälkeen. Puheenjohtajan ja liittojohtokunnan toimikaudet alkavat välittömästi syyskokouksen päätyttyä.

Liittojohtokunnassa tulee olla edustettuna molemmat sukupuolet edellyttäen, että syyskokouksessa on asetettu ehdokkaiksi molempien sukupuolten edustajia. Johtokunnanjäsenistä 30 % tulee olla vähemmistösukupuolta. Mikäli jäsenten vaalissa syntyisi tilanne, että liittojohtokuntaan tulisi valituksi vain toisen sukupuolen edustajia, vaikka ehdokkaina olisi sekä naisia että miehiä, ratkaistaan tilanne siten, että äänestyksessä eniten ääniä saanut vähemmistöä edustavan sukupuolen edustaja valitaan vähiten ääniä saaneen enemmistöä edustavansukupuolen edustajan tilalle.

Liittojohtokunnan jäsenet valitaan liiton syyskokouksessa kahdeksi (2) vuodeksi kerrallaan siten, että
puolet heistä (3) on joka vuosi erovuorossa. Urheilijajäsenet syyskokous valitsee kahdeksi (2)
vuodeksi kerrallaan. Varajäsenet syyskokous valitsee vuodeksi kerrallaan. Maksimikausi
liittojohtokunnassa on kymmenen (10) vuotta. Poikkeuksena jos näiden kymmenen (10) vuoden
jälkeen henkilö valitaan johtokunnan puheenjohtajaksi, jolloin puheenjohtajaksi valitun maksimikausi
on kymmenen (10) + kaksi (2) vuotta. Maksimikauden jälkeen hakija voi tulla uudelleen valituksi
liittojohtokuntaan yhden vuoden poissaolon jälkeen. Puheenjohtajan ja liittojohtokunnan toimikaudet
alkavat välittömästi syyskokouksen päätyttyä.

Syyskokouksen henkilövalinnat ja seurojen muutosehdotukset

Liittokokouksen esitykset tulee toimittaa viimeistään 18.10.2024 mennessä.

Seurat voivat pyytää tukea sääntömuutostoimikunnalta sähköisen lomakkeen avulla. Sääntömuutostoimikunta auttaa esitysten kanssa resurssiensa puitteissa.

Voit pyytää sääntömuutostoimikunnalta apua muutosesityksen valmisteluun täyttämällä tämän sähköisen lomakkeen: https://forms.gle/A4MaPgwDyqB8RsXTA

Johtokunnan jäsenten valinta:

Syysliittokokous valitsee johtokunnan jäsenet seuraaviin tehtäviin:

Yksi (1) Painonnostoliiton puheenjohtaja kaksivuotiselle toimintakaudelle
Kolme (3) varsinaista johtokunnan jäsentä kaksivuotiselle toimintakaudelle
Yksi (1) naisten sarjoissa urheileva urheilijoiden edustaja johtokunnan jäseneksi kaksivuotiselle toimikaudelle
Kaksi (2) johtokunnan varajäsentä yksivuotiselle toimikaudelle

Sääntömuutostoimikunta toivoo, että johtokuntaan ehdolle asettuvat ilmoitetaan verkkolomakkeen kautta viimeistään 18.10.2024. mennessä: https://forms.gle/Hwng5onJEA8fgq459

Juuso Tuulinen –
Juuso.tuulinen@gmail.com