EM 2022 Tirana

Sonja Koponen nosti ensimmäisenä Suomalaisena 28.5. sarjassa N 45 kg EM-lavalla. Tuloksena oli hienosti kaksi Pohjoismaiden ennätystä 61 kg + 77 kg PE = 138kg PE, joilla irtosi sarjan kuudes sija.

Sonjan kommentit kilpailuista:

”Tempaus ei mennyt niinkuin piti. Toisen tempauksen 61 tuntui omalta ja hyvältä, mutta 64 oli turhan arka ja siinä rytmi katosi. Ei raudat painaneet maasta, mutta ei ollut tänään sellaista räjähtävyyttä.

Työntö sujuikin sitten paremmin. Jos toinen nosto olisi onnistunut, niin olisin varmasti työntänyt 80-81. Mutta kun jury hylkäsi toisen, niin ei siinä voi määräänsä enempää korottaa vaikka varaa onkin.

Olen kuitenkin todella tyytyväinen sijoitukseen ja kaksi Pohjoismaiden ennätystä!”

29.5. vuorossa oli Laura Liukkonen sarjassa N 55 kg. Valitettavasti tempaus ei kulkenut suunnitelman mukaan ja yhteistulos jäi saamatta.

Laura kommentoi omaa suoritustaan seuraavasti:

”Noistoihin tehdyt tekniset muutokset eivät toimineet vielä kisoissa,  ja tässä on vasta neljä kuukautta päästy treenaamaan kunnolla.”

Naisten 59 kg sarjassa 30.5.22 nosti Saara Retulainen. Ensimmäisessä tempauksessa Saara satutti nilkkansa, eivätkä seuraavatkaan nostot enää onnistuneet.

Toivottavasti vamma ei ole vakava ja toipuminen siitä onnistuu hyvin. Tämä asia selviää paremmin kun Saara pääsee matkustamaan takaisin Suomeen ja vamman laatu voidaan tutkia kunnolla.

Saaran kommentit kilpailuista:

”Lämmittely sujui hienosti samoin kuin koko valmistautuminen kilpailuihin. Ensimmäisessä tempauksessa vääntyi nilkka ja todennäköisesti nivelsiteet menivät. Sen jälkeen sekä kyykkyasennossa että ponnistettaessa tuntui todella pahaa kipua.

Harmittavaa epäonnea, mutta onneksi harjoituskaudella tehty työ ei mene hukkaan. Ennen kuin suunnitellaan jatkoa tarkemmin pitää päästä Suomeen ja kuvauttaa nilkka.”

Kilpailupäivän 31.5.22 aloitti N 64 kg sarjan B-ryhmässä nostanut Jannike Bäckström. Tuloksena oli 83+100=183kg, joka oikeutti 20.sijaan lopputuloksissa. Suoritus oli varsin mallikas yleisen sarjan kilpailuissa nostajalta, joka kuuluu vielä alle 20-vuotiaiden ikäryhmään.

Janniken kommentit omasta suorituksestaan:

”Nuorten MM-kisoista oli niin lyhyt aika, että oli vaikea pysyä kisafiiliksissä koko väliaika. 83 kilon tempaus oli ihan hyvä ja tämä oli tämän päivän kunto. On hyödytöntä miettiä mitä jos viimeinen tempaus tai työntö olisi tullut. Seuraavissa kisoissa jatkan nostamista samalla positiivisuudella.”

64 kg A-ryhmässa 31.5.22 nosti Aino Luostarinen. Tuloksena komeat nuorten pohjoismaiden ennätykset 91+113=204 kg, jotka oikeuttivat 6. sijaan lopputuloksissa. Aino kuuluu myöskin vielä alle 20-vuotiaiden ikäryhmään, joten sijoittumista kuuden parhaan joukkoon yleisessä sarjassa voidaan pitää todella hyvänä suorituksena.

Aino kommentoi omia nostojaan seuraavasti:

”Kilpailu meni todella hyvin. Nuorten MM:ien jälkeen sai vielä puristettua hyvän tuloksen, vaikka olin välillä kipeänä ja palautuminen oli haastavaa. Mutta alemmassa paikoluokassa hieno kilpailu, Sinclair-ennätys ja uudet nuorten PE:t.”

Sarjassa N 71 kg kilpaili 1.6.22 Janette Ylisoini, joka nosti ensimmäisissä aikuisten arvokilpailuissa tuloksen 86+107=193 kg. Tulos jäi nuorta 17-vuotiaiden MM-kilpailuihin valmistautuvaa urheilijaa hieman harmittamaan, mutta jatkossa nostoihin tulee kiloja varmasti lisää.

Janette kommentoi omaa kilpailuaan seuraavasti:

”Oli hienoa päästä ensimmäistä kertaa aikuisten arvokilpailuihin. Kilpailusuorituksista ei tällä kertaa jäänyt sen enempää sanottavaa. Odotukset olivat korkeammalla kun kunto on treeneissä ollut hyvä”.

Yleisein sarjan arvokisadebyyttejä jatkoi Jutta Selin, joka nosti 2.6.22 N 76 kg sarjassa tuoksen 87+117=204.

Jutan omia ajatuksia kilpailun jälkeen:

”Tempaus ei mennyt ihan odotusten mukaan. Nostot vähän haki. Työnnössä rivet painoi, mutta ylöstyöntö kulki. Ihan ok ensimmäinen arvokisa.”

Miesten puolella ensimmäisenä urheilijana lavalle nousi 3.6. Roni Peltonen, joka nosti sarjassa M 102 kg tuloksen 140+180=320 kg.

Roni itse kommentoi suorituksiaan:

”Olen tyytyväinen tämän päivän suoritukseen. Paremmalla tuurilla olisi voinut tulla parempi tulos. Tahdon kiittää Timppaa tuesta.”

Viimeisenä Suomalaisena kilpailussa nosti 4.6.22 Hannes Keskitalo sarjassa M 109 kg tuloksena 150+200=350 kg. Hyvä kilpailu ja mitaliraudat oli jo käännettynä rinnalle, mutta ylöstyöntö ei osunut kohdalleen.

Hanneksen ajatukset kilpailun jälkeen:

”Lähtökohta kisaan oli, että katsotaan pystyykö tempaamaan kipeän olkapään takia. Siihen nähden oli positiivinen yllätys, että pystyi laittamaan tehoja.

Työnnössä lähtökohdat olivat paremmat ja valmistautuminen oli sujunut hyvin. Painetta olisi saanut olla kropassa enemmän, jotta mitaliraudat olisivat lopulta tulleet.

Päästiin omalle perustasolle eli 200 kilon työntötulokseen. Melkein pystyi venymään 206 kiloon. Kyllähän se harmittaa vetää mitaliraudat rinnalle, mutta epäonnistua ylöstyönnössä”.