17-vuotiaat MM-kilpailut 2022, Meksiko

Vuoden 2022 17-vuotiaiden MM-kilpailut käydään Leónissa Meksikossa. Suomalaisista kilpailuissa on mukana Janette Ylisoini, joka nostaa N 71 kg sarjassa. Janeten mukana kilpailuissa on valmentajana Juha Kukkonen ja teknisen toimihenkilön roolissa kilpailuissa on Raimo Turunen. Harjoitukset ovat menneet suunnitelman mukaan ja matkustaminen sujui melko kitkattomasti. Näillä lähtökohdilla lähtötilanne kilpailuihin on hyvä ja urheilija on valmentajan mukaan hyvässä kunnossa. Kisasta voidaankin odottaa tiukkaa kamppailua ja näyttää myös sille, että mitaliin on hyvät saumat. Oman sarjan voittokaan ole mahdotonta. Kilpailupaikalla oma reviiri on asiaan kuuluvasti merkitty ja tunnelma on hyvä, sekä odottava.

Janeten valmentajan Juhan kommentit kilpailupaikalta:

”Reissujärjestelyt menivät putkeen, ainoa haaste oli Meksikon päässä lennon myöhästyminen neljällä tunnilla ja matkustus kävi jo aika raskaaksi. Perille pääsimme aamuyöllä, mutta järjestäjillä oli meille kaikki valmiina ja pääsimme sujuvasti ruokailun kautta nukkumaan. Kisajärjestelyt näyttävät sujuvan mallikkaasti. Kilpailupaikka on noin 200 m hotellilta ja treenipaikka on puolestaan meidän hotellilla.

Kisaan lähdetään tietysti mitalitavoitteella ja voitosta taistellaan. Tietysti kisatilanne on aina jännittävä ja mitä vaan voi tapahtua. Taktiikkana on saada hyvä alku ja siitä sopivin korotuksin kohti ennätyksiä. Tosin nyt kilpaillaan sijoituksesta ei tuloksesta, eli nostetaan se mitä tarvitsee. Eilen tehtiin viimeinen kovempi treeni ja etenkin Euroopan ulkopuolisten maiden edustajat vilkuilivat nostoja. Nostajien kesken täällä on rento ilmapiiri ja hyvä yhteishenki. Janettekin tykkää, kun on paljon oman ikäisiä nostajia.”

Janette nostaa N 71 kg A-ryhmässä 15.6.22 klo 18:00 (paikallista aikaa)

Suomen aikaa nostoja voi jännittää 16.6.2022 klo 02:00

Starttilistat löydät täältä

Kilpailuja voi seurata IWF:n YouTube-kanavalla