Anni Vuohijoki kokeili SE-rautaa MM-lavalla
Anni Vuohijoki aloitti 64-kiloisten B-ryhmässä tempausnostonsa 91 kilosta, pieni horjahdus oikealle mutta nosto hyväksyttiin. Toiseen kolme kiloa lisää, veto jäi eteen ja kallistui taas oikealle eikä nosto tullut valmiiksi. Kolmas oli toisen kopio, kallistuma ehkä vielä suurempi ja raudat lattiaan.
Ryhmässä Uzbekistanin Kumushkhon Fayzullaeva tempaisi 17-vuotiaiden ME-lukemiksi 97 kiloa.
Tempausnostoissa ryhmän ykköseksi osoittautui ryhmän vanhin, 32-vuotias Italian Giorgia Bordignon, jonka kolmen putki päättyi 101 kilon onnistuneeseen suoritukseen. Ecuadorin 19-vuotias Angie Dajomes, joka aloitti 101 kilosta jäi ilman tempaustulosta kuten kaksi muutakin nostajaa. B-ryhmän 33 tempauksesta onnistui vai 13, 20 epäonnistui.
Työnnöt sujuivat Vuohijoelta paremmin. 114 kilon aloitus oli varma nosto, toinen työntö 117 kilosta onnistui rinnallekäännön osalta vielä paremmin, tuloksena onnistunut suoritus. Kolmannellaan Vuohijoki kokeili SE-rautaa 119 kiloa. Nyt kääntö ei toiminut, kyykystä nousu vei voimat eikä ylöstyöntöön ollut enää voimia.
Vuohijoen loppusijoitus 18.
Uzbekistanin Fayzullaeva teki 17-vuotiaiden tempaus-maailmanennätyksensä täydennykseksi ikäluokan ME-työnnön 124 kiloa, mikä oli samalla B-ryhmän paras työntötulos. B-ryhmän yhteistuloksissa paras oli Italian Bordignon samalla 221 kilon tuloksella kuin Fayzullaeva.
Naisten painoluokkaa 64 kg hallitsi Kiinan ME-nainen Wei Deng. Rion olympiavoittaja paransi tempauksen maailmanennätystään kilolla lukemaan 116. Kilpailua kuitenkin käytiin: Romanian Loredana Toma yritti samaa painoa ja toiseksi temmannut Pohjois-Korean Un Sim Rim päätti omat tempauksensa 114 kiloon.
Työnnöt Deng aloitti muiden lopetettua. Ensin 138 kiloa rutiinilla, sitten maailmanennätys 143, mitä viimeisellä vielä kaunisteli 145 kiloon. Ylivoimaa.
Anni Vuohijoen kommentti:
“Kisatulos plussan puolella. Tavoite oli tehdä olympiakarsintaan parempi tulos kuin Kolumbiassa (92+114=206). Ennen kisaa oli ongelmia ulkokiertäjän kanssa ja päätimme, että jos en saa tehtyä parempaa, niin en mene edes lavalle.
Tempauksessa reisi vaivasi eniten. Siinä jouduimme muuttamaan vähän nostoasentoa ja siksi loppuveto ei toiminut. Työnnöt tuntuivat paremmalta. Vika rive tuli harmittavasti huonoon rytmiin ja siksi voimat loppuivat ennen ylöstyöntöä.
Tärkeää kuitenkin on, että kisasta selvittiin ehjänä. Onneksi osteopaatti Jere Linja-aho oli mukana, sillä muuten en olisi päässyt lavalle asti. Olympiakarsinta jatkuu Limassa marraskuussa ja siellä taas kovempia rautoja!”