Nuoriso

Juniori Cup 2019 ensimmäinen osakilpailu käydään peruskoululaisten mestaruuskilpailuiden yhteydessä Kalajoella 9.2.2019

Nuorisotoiminta on painonnostoliiton ydintoimintaa ja tällä sivulla jaetaan informaatiota liiton tapahtumista ja ajankohtaisista asioista, jotka on kohdennettu näille ikäluokille.

Painonnosto on parhaimmillaan lapsen ja nuoren kokonaisvaltaista kehittymistä tukeva harrastus, jonka tekniset ja fyysiset ominaisuudet sopivat kaikkeen harjoitteluun. Oikeat nostotekniikat laadukkaassa ohjauksessa ovat tärkeä osa painonnostoharrastusta! Painonnoston nuorisotoiminta toteutuukin parhaiten ympäri Suomea jäsenseurojen järjestämissä punttikouluissa. Ota yhteyttä paikkakuntasi painonnostoseuraan päästäksesi mukaan! Nuorimmat punttikoululaiset ovat aloittaneet teknikkaharjoittelun 8-vuotiaana. Painonnostotekniikat opitaan parhaiten ikävuosien 8-12 välillä, jonka jälkeen harjoittelu on terveellistä ja turvallista osaavien valmentien kanssa.

Alasivujen linkkien kautta pääset katsomaan, mitä tapahtumia lapsille ja nuorille on tarjolla.

 

JUNIORI CUP

Vuonna 2016 lasten ja nuorten voimaharjoittelun sekä painonnoston junioriharrastaminen halutaan nostaa uudelle tasolle. Tätä tukeakseen Suomen Painonnostoliitto lanseerasi peruskouluikäisille nostajille tarkoitetun ensimmäisen Juniori Cupin v. 2016.

Liitto tarjoaa kaikille luokkarajamerkin saavuttaneille lasisen luokkarajamerkin, saavutuksesta saa myös sähköisen diplomin Suomisporttiin.

Juniori Cup 2016, 2017 kaikki tulokset ja jutut löydät vasemmalta alasivuvalikosta.

 

Juniori Cup 2018 on hieman uudistunut ja säännöt, osakilpailut ja lisätiedot löydät esitteestä: JUNIORI CUP 2018 sekä vasemmalta alasivuvalikosta.

Yläkouluakatemia ja Yläkoululeiritoiminta

Valtakunnalinen yläkoulutoiminta on käynnissä ja hakuaika päättyy vuoden 2019 syksyn koulutuksiin ilmoittaudutaan toukokuun 31. päivä.

Yläkoulutoiminta on parhaillaan käynnissä:

Lapin Urheiluakatemissa: http://www.lapinurheiluakatemia.fi/ylakouluakatemia/

Vierumäen Urheiluopisto:  https://vierumaki.fi/ylaekoululeiritys

 

Nuoriso- ja koulutuspäällikkö

Jarno Tiainen

jarno.tiainen@painonnosto.fi / +358 50 468 00 68