Kilpailupäivä 1. (24.9.2021)

Suomalaisten urakan aloittivat Iiris ja Saara sarjassa naiset (20-vuotta) 49 kiloa. Molemmat onnnistuivat suorituksissaan hyvin ja mukaan lähti kokemusten  lisäksi myös omia ennätyksiä. Hieno aloitus kilpailuille!

Nostajat itse kommentoivat suorituksiaan seuraavasti:

Saara Postila (53+63/116)

”Kisapäivä sujui yllättävän hyvin. Ensimmäistä kertaa nostin illalla ja se hiukan mietitytti. Aiemmat kisat ovat aina alkaneet aamusta tai aamupäivästä. Nostaminen tuntui hyvältä ja minulla oli luottavainen olo. Olin tosi tyytyväinen tulokseeni kun sain paranneltua omia ennätyksiä isoissa kisoissa. Kotilava ja yleisö antoi lisäpotkua nostoihin. Harmittamaan jäi vain epäonnistuminen 54kg:n tempauksessa, koska se tuntui yllättävän kevyeltä.”

Iiris Savolainen (53+61/114)

”Tämä kisa oli ensinmäinen iltakisani, eli jännitin aikalailla koko päivän. Paino oli kohdillaan, joten siitä ei tarvinnut stressata. Tempauksen lämmittely meni hyvin ja tekniikka oli kohdillaan. Ensimmäinen tempaus jännitti paljon, mutta sen onnistuessa jännitys katosi. Toinen tempaus 52kg epäonnistui, vaikka tuntuikin kevyeltä. Viimeiseen tempaukseen laitettiin 53kg, joka onnistui ja se oli uusi oma ennätys. Työnnön lämmittelyt menivät myös todella hyvin. Aloituspaino 58kg oli kevyt ja seuraavan nostoon laitettiin 61kg. Viimeinen työntö 63kg hylättiin valitettavasti pienen punnerruksen takia. Yhteistulos 114kg oli oma yhteistulosennätys. Kisoista jäi todella hyvä fiilis ja tästä on hyvä jatkaa.”

Kilpailupäivä 2. (25.9.2021)

Toisena kilpailupäivänä Suomalaisista lavalle nousivat Joona Viitasaari miehet (20-vuotta) 55kg  ja Patrik Ahtiainen (20-vuotta) 61kg.

Nostajat kommentoivat suorituksiaan seuraavasti:

Joona Viitasaari (79+95/174)

”Oli mahtavaa osallistua näin isoihin kisoihin. Kaikki tempaukset onnistui, eli se meni hyvin, olisi voinut tulla enemmänkin. Ensimmäinen työntökin 95 oli helppo ja päätin laittaa suoraan oman enkan ja uuden SE:n. Se tulikin mutta valitettavasti vasen käsin hieman pumppasi ja se hylättiin 2-1. Kolmannessa työnnössä oli sitten liikaa puristusta. Vaikka 101 ei tullut niin kisa oli kohtuu hyvä. Nyt jäi nälkää työntää tuo 101 vielä tänä vuonna. Tämä kisa toi paljon uutta kokemusta ja motivoi treenaamaan jatkossakin vieläkin kovemmin.”

Patrik Ahtiainen (– +95/–)

”Kisoihin valmistautuminen ollut vaikeaa, koska ollut kiireitä ja keskittyminen ollut muualla. Huipulle pyrkiessä huonoja päiviä tulee eteen, jotka motivoivat tekemään enemmän työtä kovemmin ja tarkemmin.”